HTML

Kosárszemle

A Tudatos Vásárlók Egyesületének felkérésére a Civilrádióban készítettünk egy műsort kéthetente. Azt ott készült műsorok, és hozzákapcsolódó anyagok gyüjteménye.

Friss topikok

Linkblog

Fairtrade - Méltányos kereskedelem

2010.03.31. 16:45 Tudatos Civil

Beszélgetőtárs:  Újszászi Györgyi, a Védegylet fairtrade munkacsoportjának vezetője
Téma:  Fairtrade
 
A FAIR TRADE-et magyarul MÉLTÁNYOS KERESKEDELEM-nek fordítjuk. A Fair Trade mozgalomnak az a fő célja, hogy a termelők méltányos árat és biztos jövedelmet kapjanak az áruikért. A civil társadalom egy olyan mozgalmáról van szó, ami a kritika mellé a megoldást is odateszi. Talán éppen ezért az egyik leggyorsabban fejlődő és legnépszerűbb civil mozgalom ma Magyarországon.
Hosszas tervezgetés után 2004-ben indult el a hazai Fair Trade, a Védegylet és a Zöld Fiatalok által szervezett 2005. áprilisi Ökofeszt Fair Trade Kávézó-jával. Létezik már Fair Trade terméket árusító kávézó és antikvárium, egyre több bolt teszi ki a polcaira ezeket a termékeket. Brüsszeltől a Sziget Fesztiválon át a magyar kisvárosokig rengeteg előadást, képzést tartottunk, számtalan kiállítást készítettünk.

A Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség tagjai: Planet Alapítvány, Rügyecskék Alapítvány, Tudatos Vásárlók Egyesülete, Védegylet, Útilapu Hálózat, Zöld Fiatalok Egyesület.
 
 
Kapcsolódó oldak:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kosarszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr151884462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása